Revivogen Hair Loss Product
 
 
Meniu Informativ

Telogen Effluvium – cauzele caderii parului si tratamentul


caderea parului la barbati

Telogen Effluvium este o forma de caderea parului ce poate rezulta din mai multe cauze precum anemia (nivel scazut de sange), lipsa de fier, nivel scazut de proteine in alimentatie, boli tiroidiene, nastere, o interventie chirurgicala majora, o boală severa, anticonceptionale. In general, in momentul in care organismul simte disfunctia, parul incepe sa cada pe intreaga suprafata a scalpului. Acest lucru se datoreaza faptului ca disfunctia determina trecerea de la faza de crestere la o stare latenta a ciclului. Unele persoane vor observa un numar mare de fire de par care raman pe perii, la duş sau pe perna. Caderea va accelera de la 100-150 de fire de par pe zi, la aproape 500 de fire de par. Cu toate acestea, o data ce disfunctia a disparut din organism, caderea parului ar trebui sa rezolve intr-un interval de la 6 la 12 luni.

Cauzele Telogen Effluvium

Nivelul scazut de sange (anemia) – Pacientii cu anemie, care datorita unor sangerari masive, a unui nivel scazut de fier in sange sau o productie insuficienta de celule rosii, au tendinţa de a dezvolta Telogen Effluvium. Unii oameni nu au o cantitate suficienta de fier in alimentatia lor sau nu pot asimila in totalitate fierul. La femeile care au probleme in perioada menstruala poate aparea deficit de fier. Insuficienta fierului poate fi detectat prin analize de laborator si poate fi corectata prin administrarea de suplimente de fier. Anemia trebuie să fie investigata cu atentie si tratata. Odata ce deficitul de fier sau anemia sunt diagnosticate si tratate, problema caderii parului ar trebui sa rezolve.
Cantitatea de proteine din alimentatie – La anumite persoane, in special la cei care au o alimentatie cu un nivel scazut de proteine, au probleme grave de alimenatie sau o absorbtie scazuta a proteinelor, poate aparea Telogen Effluvium.
Boli ale glandei tiroide – Oricare dintre supra-activitatea glandei tiroide (hipertiroidism) sau slaba activitate a acesteia (hipotiroidism) poate cauza caderea parului si la femei si la barbati. Un doctor poate evalua usor nivelul tiroidei prin teste de laborator. Caderea parului asociata cu afectiuni ale glandei tiroide pot fi tratate cu un tratament adecvat.
Nasterea – Cand o femeie este insarcinata, majoritatea firelor de par sunt in perioada de crestere. Cu toate acestea, dupa nastere, multe fire de par intra in faza latenta din ciclul de cresterea parului. Aceasta va duce la o caderea masiva a parului care poate cauza rarefiere pe intregul scalp. Caderea parului poate dura intre trei si sase luni, si de obicei se regenereaza complet in cele mai multe cazuri.
Bolile acute si inteventiile chirurgicale - Bolile acute si inteventiile chirurgicale pot determina intrarea cresterii parului intr-o stare latenta. La 3-4 luni dupa o febra mare, o boala acuta, infectie sau interventie chirurgicala, poate interveni o cadere masiva a parului. Acest fenomen se poate remedia de la sine intr-o perioada de 6 pana la 12 luni.
Medicamentele – Unele medicamente pot determina o cedere temporara a parului, de exepmplu: pentru durere (aspirina sau ibuprofen), pentru depresie, anticonceptionale, pentru ritm cardiac neregulat, hipertensiune arteriala sau cele pentru subtierea sangelui.
Anticonceptionalele – Anumite contraceptive pot cauza caderea parului la unele femei susceptibile de potentiala calvitie. Acest lucru poate fi corectat prin prescrierea altui tip de contraceptive. Caderea parului la femei mai poate aparea si in cazurile in care femeia stopeaza utilizarea acestora.
© SC RAZMED SRL - Reprezentant in romania
Protectia Consumatorului